Aan de slag!

De organisatieafdeling Aanleg en Vervanging (A&V, 1000 fte) zoekt een interim directeur. Iemand die direct instapt, het MT richting geeft en de organisatie helpt “one level up” te komen. Intussen neemt Stedin de tijd om de werving voor een permanente directeur zorgvuldig aan te pakken.

Running and Changing the business

Er is genoeg werk aan de winkel. Nebeheerders worden namelijk geconfronteerd met bijzonder ingewikkelde uitdagingen rondom de energietransitie. Ook Stedin. Dit leidt tot flink wat thema’s waar Stedin-, en de afdeling A&V de aandacht op vestigt. Zoals samenwerking binnen de afdeling én met verschillende aanpalende afdelingen, retentie, het ontwikkelen van het MT én het managen van een groot aantal veranderingen. En de winkel is gewoon open. Dit betekent dat we het dagelijkse werkaanbod gewoon afhandelen.

MT in regie

De energietransitie vraagt het uiterste van mens en organisatie. Toch lukt het ons. We laten ons niet leiden door de waan van de dag. Het MT pakt de regie, en houdt de regie. Wat is het gewenste resultaat, welke thema’s en programma’s krijgen prioriteit en hoe pakken we dat aan.