Elk jaar, al sinds 2003, is het op 1 maart complimentendag. Inmiddels heeft dit ook een internationaal karakter gekregen. Maar wie verzint nu zo iets? Hans Poortvliet, auteur van ‘het groot compimentenboek’, blijkt de initiatiefnemer.

Waardering

De diepste menselijke behoefte is om gewaardeerd te worden. Door het ontbreken van die waardering blijkt dat zowel zakelijk als prive relaties stuk lopen. Medewerkers verlaten organisaties en relaties lopen op de klippen. Met alle gevolgen van dien.

Even geen gedoe

Nu kan ik met mooie rapporten en wetenschappelijke inzichten dit korte artikel wat kracht geven over het hoe en waarom complimenten zo belangrijk zijn. Maar laten we nu eens elkaar gewoon recht in de ogen kijken en zonder al dat wetenschappelijk gedoe ons eigen verstand én gevoel laten spreken. Je hoeft geen Einstein te zijn om te begrijpen dat onze wereld er iets anders uit zal zien als de zwaartekracht ontbreekt, dus…

Hoe graag willen mensen met je samen werken of samen leven wanneer je vooral loopt te klagen en er altijd wel iets mis is, aan anderen of jezelf? En hoe graag wil jij met collega’s werken die altijd wat positiefs te melden hebben, en vooral niet zo zuinig zijn met het geven van aandacht, erkenning en waardering aan anderen, en aan jou?

Geven en ontvangen

Niet alleen het krijgen van complimenten levert positieve gevoelens op, ook diegene die de waardering geeft krijgt er energie van. Hoe mooi is dat? Dit goede gevoel ontstaat vooral omdat er in onze hersenen klaarblijkelijk dopamines vrijkomen. Een natuurlijke drugs waar we heerlijk verslaafd aan kunnen worden.

OBM

Vanuit Organizational Behavior Management (OBM) zijn we vooral gericht op het versterken van gewenst gedrag dat leidt tot gewenste resultaten. Het kunnen geven – én ontvangen – van complimenten is daar een wezenlijk onderdeel van. En ja, dan toch een wetenschappelijk tintje… uit decennia lang onderzoek blijkt keer op keer dat dit leidt tot bevlogen en betrokken medewerkers en uitzonderijke resultaten. Dat vraagt overigens iets meer dan alleen maar complimenten geven. Het is echter een bijzonder goed begin!

Mijn complimenten

Ik vind de nationale complimentendag een fantastisch initiatief waarover ik graag een compliment aan Hans Poortvliet wil geven. En laten we hopen dat er vele dagen zullen volgen waarop we medewerkers kunnen vangen die iets goeds doen waardoor we de wereld en onze werkomgeving vandaag net ietje mooier en leuker maken dan gister.

Hoeveel complimenten heb jij vandaag al gegeven?

Erik Overdick