Laatst las ik een artikel over de war on talent. Daarin werd geschreven dat bedrijven vooral op zoek zijn naar kneedbare werknemers… geprikkeld door nieuwsgierigheid ben ik op zoek gegaan hoe een kneedbare werknemer er dan uit ziet, en vooral… hoe gedraagt die zich dan?

Eerst begrijpen

Eerst maar eens goed begrijpen wat het woord kneedbaar betekent. Volgens de diverse woordenboeken kunnen we kneedbaar alsvolgt vertalen; beïnvloedbaar, buigzaam, handelbaar, inschikkelijk, plastisch, smedig, smijdig, vormbaar, zacht.

Slechte gedachte

Ik moet toegeven dat mijn mondhoeken bij het lezen van de vertaling direct omhoog schoten en ik een harde lacht niet kon onderdrukken. Ik kon ook niet meer voorkomen om in gedachten een humoristische voorstelling te maken van de bedrijven die kneedbare werknemers zoeken. Ik laat je graag even mee genieten van mijn slechte gedachte…

Het sollicitatiegesprek

“Nou, je hebt het gelezen, wij zoeken kneedbare medewerkers. Dat zijn mensen die we makkelijk kunnen beïnvloeden, we willen namelijk graag dat je precies doet wat wij vinden dat je moet doen. Daarvoor moet je buigzaam zijn want het kan betekenen dat je dingen gaat doen die je zelf nooit zou doen en ook helemaal niet leuk vindt. En als je dan die dingen doet, dan moet je voor ons wel handelbaar blijven. Ja, dit vraagt veel van je en dat je inschikkelijk moet zijn, want we beseffen echt wel dat je het niet leuk vindt, en weet … elke vorm van weerstand wordt direct bestraft. Het is dus van groot belang dat je vormbaar bent en ook blijft, dan ga je binnen ons bedrijft een prachtige carriere tegemoet. Nou… wat vind je ervan, wij zien het wel zitten met je. Zullen we het contract maar opstellen?”

DIt komt natuurlijk in het echt nooit voor, toch?

En nu serieus

Er zijn veel bedrijven die hun medewerkers de beste ontwikkeling gunnen, zowel persoonlijk als in hun vakgebied, en bieden daarvoor mooie programma’s aan. Dat levert een belangrijke bijdrage aan bevlogenheid en betrokkenheid op. Het beeld wat ik heb is dat die bedrijven niet op zoek zijn naar kneedbare werknemers maar naar positief kritische mensen die optimistisch zijn, zich blijven verwonderen en die op zoek zijn naar ontwikkeling en verdieping.

Kneedbaar blijven

Het artikel mij direct denken aan “doen is de beste manier van denken“. Een korte film die het bekijken zeker waard is als je kneedbaar wilt zijn en blijven. Ik geloof ook dat mensen hun hele leven kneedbaar blijven en zich altijd kunnen aanpassen aan de veranderende omstandigheden. Een sterk voorbeeld vind ik Jaap Bressers. Een man die door een ongeval voor een groot deel verlamd is geraakt. Wat een flexibiliteit toont deze doorzetter.

Toch even de juiste vragen stellen als je solliciteert bij een organisatie waar ze kneedbare werknemers zoeken. Overigens… enig idee hoe een “niet kneedbare medewerker” eruit ziet?

Erik Overdick