Interim Management

Verbinden – vertrouwen – resultaat

Gefeliciteerd! Het benoemen van de stip aan de horizon is een belangrijke eerste stap; fantastisch dat dat is gelukt. Nu volgt het nadenken over de route en de uitvoering. Wat vraagt het van teams en medewerkers? Welk gedrag past bij de vernieuwde organisatie? De uitvoering, het ‘samen veranderen’, vraagt zorgvuldigheid en geduld van de manager. Naast daadkracht. Menig organisatie moet immers ‘verbouwen terwijl de winkel open blijft’.

Leiden én managen

Als interim manager geloof ik in de combinatie van leiderschap en management. Aandacht voor visie én het dagelijks werk. Zo kan ik met beide benen op de werkvloer organisaties en teams het beste van dienst zijn; zowel bij het ontwerpen als bij het verwezenlijken van veranderingen. Communicatie krijgt daarbij van mij veel aandacht. Alle lagen van de organisatie weten zich gehoord en zo goed mogelijk geïnformeerd. Ik stuur bij waar nodig. Procesmatig zorg ik ervoor dat systemen worden doorgelicht en geoptimaliseerd, zodat ze bijdragen aan de nieuwe doelstellingen.

Iedereen doet mee

Door mijn technische achtergrond, mijn kennis van menselijk gedrag en mijn ervaring als leidinggevende spreek ik zowel de taal van de (ict-)expert als die van de manager, directeur en bestuurder. Ik geef vertrouwen en ontvang het doorgaans van anderen. Het helpt om obstakels respectvol op te sporen en oplossingen te vinden.

Wil je meer weten over mijn werkwijze? Recente opdrachten als interim manager zijn mijn rol als directeur bij Koninklijke De Vries Scheepsbouw en mijn rol als programma- en verandermanager bij Royal Flora Holland.

Wil je weten wat ik voor je kan betekenen? Neem contact op, ik help je graag.

“Vasthouden tot het resultaat bereikt is, dat is wat Erik als geen ander kan. Hij praat, overlegt, verbindt, entameert en zorgt er voor dat uiteindelijk iedereen dezelfde kant op loopt. Op het snijvlak van techniek, processen en collega’s is hij in zijn element. Dat kan hij zowel op operationeel niveau met veel details als op directieniveau vanuit het overzicht. Wie het ook is, iedereen werkt graag met hem samen”.

Ineke Walravens, interim bestuurder – directeur