Interim Management

Verbinden – vertrouwen – resultaat

Het bepalen van het gewenste eindresultaat en de gedragsveranderingen die daarmee gepaard gaan is een belangrijke eerste stap. De uitvoering is minstens zo belangrijk en vraagt zorgvuldigheid en geduld, vooral omdat we ‘verbouwen terwijl de winkel open blijft’.

Als interim manager sta ik met beide benen op de werkvloer om organisaties te helpen bij zowel het ontwerpen als het uitvoeren van de geplande veranderingen. Als ‘spin in het web’ communiceer ik de gemaakte afspraken naar alle lagen van de organisatie en stuur bij waar nodig. Ook zorg ik ervoor dat aan de proceskant alle systemen worden doorgelicht en geoptimaliseerd, zodat ze goed op de geformuleerde doelstellingen aansluiten en deze niet in de weg staan.

Door mijn technische achtergrond, mijn kennis van menselijk gedrag en mijn ervaring als directeur in het bedrijfsleven spreek ik zowel de taal van de (ict-)expert als van de manager, directeur en bestuurder. Mensen vertrouwen mij snel hun frustraties en onzekerheden toe, waardoor eventuele obstakels snel aan het licht komen en effectief kunnen worden weggenomen.

Bekijk mijn portfolio voor enkele voorbeelden van projecten die ik heb uitgevoerd.

 

“Vasthouden tot het resultaat bereikt is, dat is wat Erik als geen ander kan. Hij praat, overlegt, verbindt, entameert en zorgt er voor dat uiteindelijk iedereen dezelfde kant op loopt. Op het snijvlak van techniek, processen en collega’s is hij in zijn element. Dat kan hij zowel op operationeel niveau met veel details als op directieniveau vanuit het overzicht. Wie het ook is, iedereen werkt graag met hem samen”.

Ineke Walravens, interim bestuurder – directeur