Consultancy

Het verbeteren van prestaties door gedrag- en cultuurverandering blijkt in de praktijk een pittige opgave. De complexiteit van het vraagstuk maakt dat we snel weer terugvallen in ‘oud gedrag’.

Als consultant en coach help ik organisaties bij het implementeren van gedragsveranderingen en het creëren van een optimale werkomgeving. Zowel leidinggevenden als medewerkers krijgen er energie van!
Vers twee is: de ingeslagen weg blijven volgen. Ik help je helder te krijgen hoe je je medewerkers daarbij positief kunt aansturen en ondersteunen, zodat vertrouwen en betrokkenheid toenemen.

Wetenschap vertaald naar praktijk

In mijn programma staan wetenschappelijke en praktische inzichten centraal. Ik stem ze af op jouw organisatie en situatie. Zo ontstaat een op maat gemaakt traject met een aantal stappen, die leiden tot het eindresultaat dat je voor ogen hebt. Al na ons eerste contact krijg je een helder beeld: over hoe deze aanpak leidt naar verbeterde prestaties, een stimulerende werkomgeving en, last but not least: klanten die graag zaken met je doen.

Terugkerende thema’s:

  • Wat is samenwerken eigenlijk en hoe doe je dat optimaal?
  • Wat is ieders bijdrage aan de gestelde doelen van de organisatie?
  • Hoe creëer je invloed op het resultaat?
  • Welke leiderschapsstijl past het beste bij de organisatie, ergo: is het meest effectief?

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op voor een informatief gesprek.

“Erik is een meester in vragen stellen en inzicht geven aan degene die ze moet beantwoorden. Met zijn respectvolle benadering wint hij snel vertrouwen. Vrijwel meteen heb ik aan Erik toevertrouwd waar ik als directeur moeite mee heb.”

– Carolien Sino, directeur Studies at University of Applied Sciences Utrecht

“Erik Overdick is een consultant-coach in hart en nieren. Of je nu met hem wilt sparren over procesverbeteringen, strategie, visie, het nieuwe werken of productiviteitsverhoging op de werkvloer, hij heeft overal kennis van en weet deze op een prettige manier voor het voetlicht te brengen. Zijn manier van werken kenmerkt zich door betrokkenheid, mensgerichtheid en oplossingsgerichtheid. Erik is een netwerker en een verbinder. Ik heb hem diverse malen geconsulteerd en zijn adviezen in de praktijk gebracht. Elke keer werd zijn plan van aanpak unaniem overgenomen.”

– Werner Buskermolen, Vice President Global Talent Acquisition bij HERE Technology