Consultancy

Energie(k)

Het verbeteren van prestaties door gedrag- en cultuurverandering blijkt in de praktijk een pittige opgave. De complexiteit van dit vraagstuk maakt dat we snel weer terugvallen in ‘oud gedrag’.

Als consultant en coach help ik organisaties vanaf de zijlijn bij het implementeren van gedragsveranderingen en het creëren van een optimale werkomgeving, waar zowel leidinggevenden als medewerkers energie van krijgen. Daarbij help ik helder te maken op welke manier je als leidinggevende je medewerkers positief kan aansturen en ondersteunen om de ingeslagen weg te blijven volgen, zodat vertrouwen en betrokkenheid toenemen.

Wetenschap vertaald naar praktijk

In mijn programma staan wetenschappelijke en praktische inzichten centraal, die ik specifiek op de situatie afstem. Niet teveel, en ook niet te weinig. Zo ontstaat een op maat gemaakt traject met helder geformuleerde stappen, die leiden tot een vruchtbaar eindresultaat. Al na ons eerste contact krijg je een helder beeld over hoe mijn aanpak leidt naar verbeterde prestaties, een werkomgeving waar mensen graag willen werken en klanten die graag zaken met je doen.

Terugkerende thema’s:

  • Wat is samenwerken eigenlijk en hoe doe je dat optimaal?
  • Wat is ieders bijdrage aan de gestelde doelen van de organisatie?
  • Hoe creëer je invloed op het resultaat?
  • Welke leiderschapsstijl is het effectiefst en past de organisatie het beste?

Bekijk mijn portfolio voor enkele voorbeelden van projecten die ik heb uitgevoerd.

 

“Erik weet nog wat je de vorige keer verteld hebt, zowel zakelijk als privé, en maakt consequent een energieke indruk. Hij heeft altijd ‘shining eyes’ en is in staat hiermee energie over te brengen. Erik is een meester in vragen stellen en inzicht geven aan degene die ze moet beantwoorden. Met zijn respectvolle benadering wint hij snel vertrouwen. Vrijwel meteen heb ik aan Erik toevertrouwd waar ik als directeur moeite mee heb.”

– Carolien Sino, directeur Studies at University of Applied Sciences Utrecht

 

“Erik Overdick is een consultant-coach in hart en nieren. Of je nu met hem wilt sparren over procesverbeteringen, strategie, visie, het nieuwe werken of productiviteitsverhoging op de werkvloer, hij heeft overal kennis van en weet deze op een prettige manier voor het voetlicht te brengen. Zijn manier van werken kenmerkt zich door betrokkenheid, mensgerichtheid en oplossingsgerichtheid. Erik is een netwerker en een verbinder. Ik heb hem diverse malen geconsulteerd en zijn adviezen in de praktijk gebracht. Elke keer werd zijn plan van aanpak unaniem overgenomen.”

– Werner Buskermolen, Vice President Global Talent Acquisition bij HERE