Vertrouwen herwinnen in een complexe omgeving

Het hoge woord is eruit. De businessunit Delta Utility Services (DUS) staat aan de vooravond van een ingrijpende reorganisatie. Zij houdt op te bestaan in de huidige vorm. De aangekondigde reorganisatie trekt overduidelijk diepe sporen bij de medewerkers. Velen werken al een paar decennia voor de organisatie. De onrust die daardoor ontstaat levert een groot risico op voor de continuïteit van de dienstverlening.

Bij DUS werken 65 betrokken en zeer gespecialiseerde medewerkers verdeeld over enkele afdelingen. Een 24-7 operator dienst, kalibratiespecialisten, asset managers, werkvoorbereiding, storingsdiensten en een onderhoudsafdeling. DUS is een businessunit van Delta Infra. Delta Infra bestaat uit verschillende businessunits waar meer dan 500 medewerkers werken. En Delta Infra is een bedrijfsonderdeel van Delta, een multi utiliy company in Zeeland. Zij levert vele diensten zoals energie en CAI.

 

Business Unit Manager DUS, lid MT Delta Infra

Ik ben aangesteld als business unit manager DUS en lid van het MT van Delta Infra. Mijn grootste zorg is het brengen van rust binnen de afdeling, het continueren van de dienstverlening en het in bedrijf houden van alle installaties.

M’n aanpak is gericht op het ‘verbinden’. Ik voer veel persoonlijke en plenaire gesprekken met de medewerkers van de business unit. Waar zit hun zorg en frustratie, wat zijn hun wensen, wat kan ik voor hen betekenen, en waar is de grens? Een van de uitdagingen is om op korte termijn alle ‘operators’ te leren kennen die in 24-7 ploegendiensten werken. De oplossing is simpel; dag en nacht aanwezig zijn.

De volgende stap is het voorbereiden van de reorganisatie, waarbij ons doel is om de medewerkers te herplaatsen binnen de organisatie. Wie komt waar het beste tot z’n recht. Een flinke puzzel.

 

Verbouwen met de winkel open

Tijdens deze hele operatie wordt DUS onderworpen aan een externe audit op het VCA-P certificaat. Met elkaar stellen we de juiste prioriteiten en wordt de juiste man op de juiste plek ingezet. Met succes. De audit ronden we succesvol af.

 

Resultaten

De reorganisatie wordt in het juiste tempo afgehandeld. Er komt een eind aan de onzekerheid voor de medewerkers. De afdeling wordt op de juiste wijze gesplitst en ondergebracht bij diverse afdelingen van Delta. Daarmee eindigt het belang van mijn inzet en daarmee mijn opdracht.